Vierling: zwanger van 2 identieke tweelingen!


Ouders die kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling zoals IVF, die vragen niet om een meerlingzwangerschap. Er is weliswaar een verhoogde kans op het krijgen van een tweeling of grotere meerling, maar de grootste zorg van deze ouders is dat ze één gezond kind krijgen.

Door tijdens een IVF-behandeling niet één maar twee bevruchtte eicellen tegelijk terug te plaatsen, wordt de kans op een gezonde baby vergroot. In de meeste gevallen leidt dit tot niet meer dan één baby. Er is een kleine kans dat beide eitjes aanslaan en uitgroeien tot twee gezonde baby’s. En de kans bestaat ook dat het bevruchte eitje zich splitst onder invloed van hormonen. Maar de kans dat dit allebei tegelijk gebeurt, is natuurlijk wel heel erg klein…

Kijk zelf maar: http://abcnews.go.com/Health/video/mother-pregnant-sets-identical-twins-in-vitro-fertilization-birth-13352313

Geef een reactie