Tweeling zijn: voordelen en nadelen op het gebied van samenwerking 2


Over het algemeen kun je zeggen dat tweelingen in sociaal opzicht bevoorrecht zijn door de situatie waarin ze opgroeien. Tweelingen leren al van jongst af aan om rekening te houden met elkaar en in te spelen op de behoeften van de ander. Ze worden zich dus al op jonge leeftijd bewust van het feit dat ze niet ‘alleen op de wereld zijn’ en dit maakt ze minder egocentrisch. De meeste tweelingen raken bijzonder goed op elkaar ingespeeld en kunnen hierdoor al op jonge leeftijd goed samenwerken. Ten minste met elkaar.

Lora en Lois

Lora en Lois

Maar betekent dit automatisch dat ze ook met andere kinderen goed kunnen samenwerken? Ja en nee. Doordat tweelingkinderen over het algemeen goed op elkaar ingespeeld zijn geraakt, zijn ze ook gewend dat de samenwerking ‘vanzelf’ gaat. Het kan soms verwarrend zijn als de samenwerking met andere kinderen minder soepel verloopt. Niet dat dit nou een groot probleem hoeft te zijn. Want uit onderzoek bij volwassen tweelingen is gebleken dat de gemiddelde tweeling zich in werksituaties flexibeler opstelt en dat tweelingen over het algemeen meer succesvol zijn in leiderschapsposities dan de gemiddelde eenling. Dat is dus een van de grote voordelen van tweeling zijn 🙂

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van tweeling zijn! Hierover kun je meer lezen in Twinspiratie voor Tweelingouders


Geef een reactie

2 Gedachten over “Tweeling zijn: voordelen en nadelen op het gebied van samenwerking