Bijzonder tweelingenproject


Mijn naam is Romi Tweebeeke en ik ben fotografie student aan de AKV | ST Joost in Breda. En eind juni kan ik mezelf hopelijk een documentaire fotograaf noemen. Ik heb een prachtig tweelingenproject in handen heb en dacht dat andere tweelingen(ouders) misschien hierin geinteresseerd zijn.

Een aantal maanden lang bezocht ik Cis en Mien, een Brabantse negentachtig jarige eeneiige tweeling en legde ik vast wat zij op dat moment aan het doen waren. Cis en Mien delen naast hun uiterlijke kenmerken, hun huis, hobby’s en slaapkamer. Ze zijn altijd samen geweest en hebben nooit een man gehad. Hoe ziet het leven van deze bijzondere Brabantse tweeling er uit? Hoe delen de zussen hun dagen in? Ik ging opzoek naar antwoorden. Het resultaat is een bijzonder boek geworden: Cis & Mien – Bij de tijd’. Voor dit boek ben ik een samenwerking aangegaan met Linda Braber (beeldredacteur NRC en ontwerper). In het boek krijg je een visuele indruk van het zeer gestructureerde leven van de dames. Cis en Mien laten ons eigenlijk zien dat je op latere leeftijd, met een strak regime, jezelf maar ook elkaar prima staande kunt houden. Daarbij laat het boek zien hoe krachtig de band van een eeneiige tweeling kan zijn.

Helaas kan ik dit boek niet realiseren zonder steun van derden. Het project staat al enkele weken op www.voordekunst.nl, dit is een online platform waar bedrijven en particulieren een financieel steentje kunnen bijdragen bij het realiseren van kunstprojecten. Inmiddels zit ik op 90% en ben ik er bijna, maar nog niet helemaal.

Misschien vind je het leuk om mij mee te helpen met dit bijzonder boek? Via deze link kun je al doneren vanaf 10 euro, bij 35 euro krijg je het boek van 88 pagina’s dik! http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2110-fotoboek-cis-mien-bij-de-tijd

Geef een reactie