Verlies tweelingkindje: een Lullaby


FB_IMG_1445242511842Afgelopen week was het Babyloss Awareness Week. Jenny and Laura van Itty Bitty Beats in Nieuw Zeeland hebben op hun website www.ittybittybeats.com een prachtige lullaby staan die je gratis kunt downloaden.

‘The Last Lullaby’ is geschreven ter nagedachtenis aan Jenny’s zoontje Leo, die 3 dagen na zijn geboorte is overleden.

Verlies tweelingkind

Het verlies van een kind heeft op elke ouder een grote impact. Of het nu gaat om een ongeboren baby, een kleuter, een tiener of een volwassen kind. Er wordt wel eens gedacht dat het verliezen van een tweelingkind minder erg is als het andere kind wel blijft leven. Ouders die zoiets hebben meegemaakt, worden soms geconfronteerd met opmerkingen zoals ‘gelukkig heb je nog een baby’ of ‘een tweeling zou wel erg druk zijn geweest’.

Alhoewel vaak goed bedoeld zullen dit soort opmerkingen de pijn en het gemis op geen enkele manier verzachten. Het maakt namelijk geen enkel verschil hoe groot het gezin is waarin zoiets plaatsvindt. Het verlies van een kind is altijd een diep ingrijpende gebeurtenis.

Wil je meer lezen over wat het betekent om een tweelingkindje te verliezen? Lees dan het artikel Verlies van een tweelingkind

Geef een reactie