Het gezonde tweelingkind


cerebral-palsy-awareness-ribbon

Tweelingen zijn loyaal aan elkaar, ook als er sprake is van een kind met beperkingen. Of misschien wel juist dan.

Tweeling met beperkingen

De kans op het krijgen van een kind met beperkingen is bij een tweeling groter dan bij een eenling. Dat heeft te maken met de verhoogde kans op complicaties tijdens de zwangerschap, waarvan vroeggeboorte een bekend probleem is. Hierover kun je meer lezen in het gratis e-book over de tweelingzwangschap.

Bijzonder verhaal

Ik kwam dit bijzondere verhaal tegen van een tweelingbroer die opgroeide met zijn tweelingzus die gehandicapt was als gevolg van hersenbeschadiging (cerebral palsy). In het artikel¬†Being the twin who wasn’t born disabled¬†vertelt Ed green over zijn bijzonder band met zijn tweelingzus.

Wil je meer lezen over wat het betekent om een tweelingkind met beperkingen te hebben? Lees dan het artikel Tweelingkind met beperkingen.

Geef een reactie